Zakelijke laadpalen: Een slimme investering voor de toekomst.

Picture of James

James

Specialist in verduurzaming en elektrificatie.
Wallbox Copper SB Laadpaal

In de snel veranderende wereld van vandaag, waar duurzaamheid en technologie hand in hand gaan, is het voor bedrijven essentieel om vooruit te denken. Een van de meest opvallende trends in dit opzicht is de opkomst van elektrische voertuigen (EV’s). Hierdoor is de installatie van een zakelijke laadpaal of zakelijk laadstation niet alleen een slimme keuze, maar ook een noodzakelijke stap vooruit. In dit blog bekijken we de voordelen van het hebben van een zakelijke laadpaal, zowel bij bedrijven als thuis.

zakelijk laadpaal

Een zakelijke laadpaal draagt bij aan een positief imago van het bedrijf.

De meerwaarde van een zakelijk laadstation bij bedrijven

1. Imago en duurzaamheid

Een laadpaal bij uw bedrijf laat zien dat u waarde hecht aan duurzaamheid en het milieu. Dit versterkt uw merkimago en trekt klanten en werknemers aan die deze waarden delen.

2. Financiële voordelen

Subsidies en belastingvoordelen maken de investering in laadstations financieel aantrekkelijk. Daarnaast zijn de operationele kosten voor elektrische voertuigen vaak lager dan voor traditionele voertuigen.

3. Toegankelijkheid voor werknemers en klanten

Met een laadstation op het werk kunnen werknemers en bezoekers hun EV’s opladen. Dit maakt uw bedrijf toegankelijker en draagt bij aan een positieve werkomgeving.

Trek meer bezoekers aan door een zakelijk laadpunt.

Op zoek naar een professionele zakelijke laadpaalinstallatie?

Zakelijke laadpaal thuis: comfort en efficiëntie

Met de toename van elektrische bedrijfsauto’s groeit ook de behoefte aan een zakelijke laadpaal thuis.

1. Gemak

Thuis kunnen werknemers hun auto ‘s nachts opladen, zodat ze de dag beginnen met een volle accu. Dit bespaart tijd en zorgt voor een efficiëntere werkdag.

2. Kostenbesparing

Thuis opladen is vaak goedkoper dan bij openbare laadstations. In combinatie met zonnepanelen kan dit nog voordeliger zijn.

3. Persoonlijk gebruik

Een laadpaal thuis is niet alleen handig voor bedrijfsauto’s, maar ook voor persoonlijke elektrische voertuigen.

Enkele versus dubbele laadpalen

De keuze tussen een enkele of dubbele laadpaal hangt af van uw behoeften. Voor kleinere bedrijven of thuisgebruik is een enkele laadpaal vaak voldoende. Voor grotere organisaties of plaatsen met meerdere EV-gebruikers kan een dubbele laadpaal efficiënter zijn.

Dubbel laadstation Zakelijk

Bedrijven kunnen verdienen op een zakelijke laadpaal door stroom te verkopen.

WATT: De laadspecialist voor het mkb

Als het aankomt op de implementatie van zakelijke laadoplossingen, staat WATT aan de voorgrond als dé laadspecialist voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Met een focus op maatwerk en efficiëntie, biedt WATT een reeks aan diensten en producten die perfect aansluiten bij de specifieke behoeften van mkb-bedrijven. Of het nu gaat om de installatie van enkele of dubbele laadpalen, of het ontwikkelen van een complete laadinfrastructuur, WATT staat klaar om elk mkb-bedrijf te voorzien van de meest optimale en duurzame laadoplossingen.

 
Zakelijke laadpaal instalaltie

Bedrijven kunnen verdienen op een zakelijke laadpaal door stroom te verkopen.

Conclusie

Een zakelijke laadpaal, of het nu bij uw bedrijf of thuis is, biedt vele voordelen. Het ondersteunt duurzame initiatieven en draagt bij aan het imago en de efficiëntie van uw bedrijf. Met de opkomst van elektrische voertuigen is het investeren in een zakelijke laadstation een slimme keuze voor de toekomst.

 

Overweeg je een zakelijke laadpaal te installeren?

Neem contact met ons op voor deskundig advies en professionele installatiediensten. Heb je vragen of opmerkingen, we horen graag van je!