Slim laden met
zonnepanelen.

Picture of James

James

Specialist in verduurzaming en elektrificatie.

De wereld van hernieuwbare energie evolueert snel, en er is een groeiende behoefte aan schone en duurzame energiebronnen. Zonnepanelen zijn een van de meest populaire en toegankelijke manieren om groene energie op te wekken. Een andere belangrijke ontwikkeling op het gebied van duurzame energie is de opkomst van elektrische voertuigen (EV’s). Het combineren van zonnepanelen met laadpalen voor EV’s is een slimme zet die niet alleen uw energiekosten kan verlagen, maar ook bijdraagt aan een schonere planeet. In deze blog zullen we verkennen waarom het koppelen van zonnepanelen aan een laadpaal een geweldige keuze is voor zowel particulieren als bedrijven.

Zonnepanelen zijn essentieel voor onze nieuwe generatie.

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om zelf duurzame energie op te wekken. Hier zijn enkele voordelen van zonnepanelen:

Zonnepanelen op dak met zonsondergang

Bespaar gemiddeld €1260 per jaar met panelen.

1. Schone Energieproductie

Zonnepanelen genereren elektriciteit zonder schadelijke uitstoot van broeikasgassen, waardoor uw ecologische voetafdruk vermindert.

2.Energieonafhankelijkheid

Door jouw eigen elektriciteit op te wekken, kunt u minder afhankelijk worden van het elektriciteitsnet en energiebedrijven.

3. Lagere Energiekosten

Met zonnepanelen kunt u uw energierekening aanzienlijk verlagen, vooral op zonnige dagen wanneer ze overvloedige stroom produceren.

4. Financiële Voordelen

Veel regio’s bieden subsidies en belastingvoordelen aan eigenaren van zonnepanelen, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt.

Laadpaalinstallatie

WATT werkt uitsluitend met slimme laadstations.

De voordelen van een laadpaal

Elektrische voertuigen worden steeds populairder, en daar is een goede reden voor. Hier zijn enkele voordelen van het bezitten van een EV:

1. Milieuvriendelijk

EV’s stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit en verminderen de luchtvervuiling.

2. Lagere Operationele Kosten

 Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan benzine of diesel, wat leidt tot lagere operationele kosten.

3. Stille Werking

Elektrische voertuigen zijn stiller dan voertuigen met een verbrandingsmotor, wat bijdraagt aan een stillere en schonere omgeving.

4. Minder Onderhoud

EV’s hebben over het algemeen minder bewegende delen dan traditionele auto’s, wat resulteert in minder slijtage en lagere onderhoudskosten.

Het koppelen van zonnepanelen aan een slimme laadpaal

Het combineren van zonnepanelen met een laadpaal voor uw elektrische voertuig is een slimme zet. Hier zijn enkele voordelen van deze combinatie:

WATT laadpaal installatie

De slimme techniek vindt plaats in de meterkast.

1. Zelfvoorzienend

Door uw EV op te laden met stroom van uw zonnepanelen, kunt u volledig zelfvoorzienend worden op het gebied van elektriciteit.

2. Lagere brandstofkosten

Uw elektriciteitskosten voor het opladen van uw EV worden grotendeels gedekt door de stroomproductie van uw zonnepanelen, waardoor u geld bespaart.

3. Milieuvriendelijk

Het gebruik van zelfopgewekte zonne-energie om uw EV op te laden, vermindert uw CO2-uitstoot nog verder, waardoor uw bijdrage aan klimaatverandering wordt verminderd.

4. Financiële voordelen

Sommige regio’s bieden speciale programma’s en belastingvoordelen voor het koppelen van zonnepanelen aan EV-laadpalen, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt.

Conclusie

Het koppelen van zonnepanelen aan een laadpaal voor uw elektrische voertuig is een slimme zet voor iedereen die streeft naar een duurzamere levensstijl. Het combineert de voordelen van zelfopgewekte zonne-energie met de kostenbesparingen en milieuvriendelijke voordelen van elektrisch rijden. Deze investering draagt niet alleen bij aan uw eigen welzijn, maar ook aan de gezondheid van onze planeet. Dus, als u op zoek bent naar een manier om groener te leven en uw energiekosten te verlagen, overweeg dan zeker om zonnepanelen te koppelen aan uw laadpaal voor EV’s. Het is een win-winsituatie voor u en de planeet.

Slimme laadpalen

Wallbox Quasar 2 koop je bij WATT

Wallbox Quasar 2

Lever de stroom uit je auto terug aan de woning of het stroomnet met de slimme bidrectionele DC-lader van Wallbox en geniet van het 12,8 kW DC-snellaadvermogen.
Aanbieding!

Zaptec Go

Oorspronkelijke prijs was: €779,00.Huidige prijs is: €749,00. incl. btw
Prachtig compact laadstation van 22kW met draadloze Load Balancing optie, 4G en slim laden. Dit laadstation heeft meerdere awards gewonnen waaronder de gerenommeerde Red Dot Award.
Wallbox Pulsar Pro Kopen

Wallbox Pulsar Pro

964,99 incl. btw
De meest veelzijdige variant van Wallbox met vaste laadkabel voor privé en zakelijk gebruik. Slim laden op zonnestroom en dynamische prijzen.
Aanbieding!
Wallbox Pulsar Plus voorkant

Wallbox Pulsar Plus

Oorspronkelijke prijs was: €889,00.Huidige prijs is: €711,20. incl. btw
Koppel dit klein maar krachtig 22kW laadstation aan je zonnepanelen en bedien met de app.

Alfen Single Pro-Line Socket

1.464,99 incl. btw
Intelligent en betrouwbaar laadstation dat nooit in de steek laat. Voorzien van een LCD scherm, Load Balancing via de P1 poort van de slimme meter en een maximaal laadvermogen van 22kW.
Aanbieding!
Wallbox Copper SB Laadstation Voorkant

Wallbox Copper SB

Oorspronkelijke prijs was: €954,00.Huidige prijs is: €739,00. incl. btw
Socketvariant waarbij de laadkabel in de slimme Wallbox te vergrendelen is. Maximaal laadvermogen van 22kW met app en zonnestroom functie.