Wat is een DC snellader?
Wallbox Supernova.

Picture of James

James

Specialist in verduurzaming en elektrificatie.

Inhoudsopgave

In een wereld waar elektrische voertuigen snel terrein winnen, wordt de infrastructuur voor het opladen van deze voertuigen steeds belangrijker. De Wallbox Supernova, een krachtige DC-snellader, heeft zijn plaats ingenomen als een belangrijk onderdeel van deze infrastructuur. Met zowel 60kW als 150kW uitvoeringen biedt de Supernova de mogelijkheid om elektrische voertuigen snel op te laden, waardoor lange wachttijden tot het verleden behoren. In dit artikel zullen we de Wallbox Supernova in detail bespreken, inclusief wat een DC-lader is, het verschil tussen DC- en AC-laden, de voordelen van een DC-snellader, en een recente installatie bij Oostendorp Autogroep namens WATT.

Wallbox Supernova snellader

De snellader wordt een steeds bekender onderdeel van het straatbeeld.

Wat is een DC-lader?

Voordat we dieper ingaan op de Wallbox Supernova, laten we eerst begrijpen wat een DC-lader is. DC staat voor Direct Current, ofwel gelijkstroom. In tegenstelling tot wisselstroom (AC) is gelijkstroom een constante stroom van elektriciteit die in één richting stroomt. DC-laders zijn ontworpen om elektrische voertuigen op te laden met gelijkstroom in plaats van wisselstroom.

DC snellader supernova binnenkant

De binnenkant van de Wallbox Supernova snellader

''snelladen is cruciaal voor bestuurders die onderweg snel moeten bijladen''

DC-laders worden vaak gebruikt voor snelladen van elektrische voertuigen, omdat ze in staat zijn om elektriciteit met een veel hoger vermogen te leveren dan AC-laders. Dit snelladen is cruciaal voor bestuurders die onderweg snel moeten bijladen om lange reizen te maken. DC-laders zijn te vinden op openbare laadstations en worden steeds populairder, aangezien elektrische voertuigen zich overal ter wereld verspreiden.

Verschil tussen DC en AC Laden

Om het verschil tussen DC- en AC-laden beter te begrijpen, laten we de belangrijkste verschillen tussen beide benaderingen uiteenzetten.

DC lader chademo stekker
Stroomrichting.

DC-laders leveren constante stroom, terwijl AC-laders stroom wisselen en hebben daarom een omvormer nodig om de wisselstroom naar bruikbare gelijkstroom voor elektrische voertuigen om te zetten.

Snelheid.

DC-laden biedt aanzienlijke snelheidsvoordelen, omdat DC-laders veel hogere vermogens leveren dan AC-laders. Snelladers zoals de Wallbox Supernova kunnen in enkele minuten veel vermogen aan een voertuig leveren, waardoor bestuurders snel weer de weg op kunnen.

Compatibiliteit.

Niet alle elektrische voertuigen zijn compatibel met DC-laders. De meeste elektrische voertuigen hebben zowel een DC- als een AC-aansluiting, maar niet allemaal. Daarom is het belangrijk om te weten welk type lader geschikt is voor jouw voertuig voordat je gaat opladen.

Supernova DC lader

Wallbox Supernova is wellicht de meest estetische DC-lader op de markt

Voordelen van een DC-snellader

DC-snelladers, zoals de Wallbox Supernova, bieden tal van voordelen die ze aantrekkelijk maken voor zowel eigenaren van elektrische voertuigen als exploitanten van laadstations.

Geschikt voor lange ritten

Snelladen maakt lange reizen met elektrische voertuigen veel comfortabeler, aangezien onderweg bijladen in korte tijd gebeurt, dus geen actieradius stress meer.

Verbeterde infrastructuur

De installatie van DC-snelladers verbetert de algehele laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Hierdoor zetten we belangrijke stappen in de verduurzaming van ons wagenpark en wordt elektrisch rijden steeds aangenamer door korte laadtijden.

Investering terugverdienen

De investering in een snellader is best behoorlijk. Echter door het slim inzetten van een snellader valt er een aantrekkelijke business case op door te rekenen. Zo komen comfort en profit optimaal samen.

Snellader bij watt al vanaf 27.000

Anders dan andere DC snelladers is de Supernova een zeer goedkope snellader. Zijn prijs doet niet onder aan de kwaliteit, het is misschien wel de meest intuïtieve DC lader op de markt. Ook het design kenmerkt de kwaliteit van de Wallbox Supernova, een ware blikvanger die het goed doet op ieder bedrijfsterrein.

Wallbox Supernova Oostendorp Autogroep

De Wallbox Supernova bij Oostendorp Autogroep namens WATT​

Recentelijk heeft WATT bij Oostendorp Autogroep twee Wallbox Supernova’s van 60kW geplaatst.

''Hiermee kunnen we in Uden en Den Bosch onze EV-klanten optimaal bedienen die snel willen laden. Ook worden EV’s die onderhoud hebben gehad, razendsnel weer volgeladen''

Voor welke sectoren zijn snelladers uitermate geschikt?

Voor bepaalde sectoren vormen snelladers een uiterst waardevolle aanvulling op hun bedrijfsactiviteiten.

Hotels​.

Bedrijven in de gastvrijheidssector kunnen snelladers aanbieden als een service aan hun klanten, waardoor ze kunnen opladen terwijl ze bijvoorbeeld in een hotel verblijven of winkelen.

bedrijfspand zakelijke laadpaal
Bedrijfspanden.

Bedrijven kunnen snelladers installeren op hun eigen locaties om hun medewerkers en klanten de mogelijkheid te bieden hun elektrische voertuigen op te laden tijdens werktijd.

transport snellader
Vervoersbedrijven.

Bedrijven die elektrische wagenparken beheren, zoals taxi- of koeriersbedrijven, kunnen snelladers installeren om hun voertuigen snel op te laden en efficiënter te opereren.

Overheidsinstellingen.

Overheidsinstanties kunnen snelladers installeren op openbare parkeerplaatsen, snelwegen en andere locaties om elektrische mobiliteit te bevorderen.

Kenmerk

Wallbox Supernova van WATT
Andere DC-snelladers
Prijs
€27.000
€80.000
Past in huidig energiecontract
Eenvoudig uit te breiden
Levertijd incl. installatie
8 weken
6 maanden

Een snellader voor jouw organisatie?

Je hebt kunnen lezen welke voordelen een snellader allemaal kan bieden voor jouw organisatie. Vraag een vrijblijvende offerte aan om te ontdekken wat we kunnen betekenen voor jouw bedrijf.

Conclusie

De Wallbox Supernova is een indrukwekkende toevoeging aan de groeiende wereld van elektrische mobiliteit. Met zijn vermogen om elektrische voertuigen snel op te laden, verbetert het de laadinfrastructuur en maakt het lange ritten met elektrische voertuigen haalbaarder. De recente installatie van de Wallbox Supernova bij Oostendorp Autogroep namens WATT onderstreept de groeiende acceptatie van elektrische voertuigen en laadstations in Nederland.

Bedrijven die overwegen om elektrische voertuigen in hun wagenpark op te nemen, zullen profiteren van de voordelen van de Wallbox Supernova, zoals kostenbesparingen, verbeterde mobiliteit voor werknemers, een milieuvriendelijk imago en toekomstbestendigheid. Als erkend Wallbox Reseller is WATT de ideale partner om de Wallbox Supernova te installeren en te helpen bij de transitie naar elektrische mobiliteit.

Met de Wallbox Supernova en de groeiende elektrische mobiliteitstrend kunnen we met vertrouwen de toekomst tegemoet zien, waar schone en efficiënte elektrische voertuigen de norm zijn geworden.