Heb jij de energie in je?
Heb jij de energie in je?
Heb jij de energie in je?

WATT? - werken in de energie

Weleens gedacht aan een opleiding of baan in de energiesector? WATT? helpt docenten, decanen, leerlingen en hun ouders de wereld van energie en grondstoffen ontdekken. Via gastlessen en excursies. Met gratis en uitdagend lesmateriaal. Met de interactieve energieketen. Met informatie over opleidingen, stages en beroepen. Met inspiratie en actuele artikelen om nieuws uit de parktijk direct de klas in te halen. En nog veel meer. Selecteer hierboven wie je bent en ga aan de slag.

Excursies

Docenten / decanen Ontdek met de klas spannende excursielocaties van energiebedrijven in heel Nederland, inclusief gratis busvervoer.

Gastlessen

Docenten / decanen Haal de praktijk direct de klas in met een inspirerende, interactieve gastles over werken in de energie en energietechniek.

Lesmateriaal

Docenten / decanen De kosteloze lesmaterialen van WATT? bieden iedere vak- of LOB-docent een praktische aanvulling op elke  les over energie. 

Actueel

Docenten / decanen Wil je in de klas aandacht besteden aan (werken in) de energiesector? Hier vind je inspiratie om met je leerlingen aan de slag te gaan. Inclusief actuele aanleidingen, lessuggesties, aansluitende materialen, en koppeling met ervaringen van werknemers uit de sector.

Energieketen

Docenten / decanen Waar komt energie eigenlijk vandaan? En hoe komt de stroom terecht in je smartphone en het warme water in je douche? En welke beroepen horen daarbij? Het verhaal achter energie wordt weergegeven in onze interactieve energieketen.

Nieuwsbrief

Docenten / decanen Blijf op de hoogte van nieuws uit de energiesector dat je direct in de klas kunt gebruiken. 

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met ons privacy statement.

Opleidingen

VMBO / MBO Van Vlissingen tot Enschede, van Delfzijl tot Heerlen. Er is altijd wel een passende opleiding bij je in de buurt.

Stages

VMBO / MBO Op (v)mbo niveau bieden de energiebedrijven stages en interne opleidingen die aansluiten bij jouw BOL of BBL-opleiding.

Beroepen

VMBO / MBO Werken met je handen. Met je hoofd. Of met allebei. In de energie kun je alle kanten op. En de leuke banen liggen voor het oprapen!

Opleidingen

HAVO / VWO Meewerken aan de energie van morgen? Voor denkers en doeners van havo en vwo zijn er opleidingen in elke richting.

Loopbaan

HAVO / VWO Van complexe infrastructurele projecten tot werken aan de energie van morgen. Uitdagingen genoeg voor energieke aanpakkers met brainpower.