Thuisbatterij.

Volledig in beheer van jouw eigen stroom met je eigen accu voor thuis.

Krijg de controle over jouw stroom.

Waarom kiezen voor een thuisbatterij?

Energieonafhankelijkheid

Een thuisbatterij slaat zelf opgewekte energie op, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en betrouwbaarheid tijdens uitval verhoogt.

Financiële besparing

Het gebruik van opgeslagen energie tijdens piekuren verlaagt energiekosten. Overheden en energieleveranciers kunnen subsidies bieden, wat de investeringskosten vermindert.

Duurzaamheid

Thuisbatterijen ondersteunen het gebruik van hernieuwbare energie, verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verlagen CO2-uitstoot.

Jouw besparing met een thuisbatterij.

0

Jaarlijkse besparing alleen zonnepanelen

0

Jaarlijkse besparing zonnepanelen inclusief accu

Berekening op basis van 10 zonnepanelen en een opbrengst van 300kWh per jaar.

Thuisbatterij kopen?

Ga voor een installatie van WATT voor jouw thuisbatterij.

Offerteformulier thuisbatterij


Veelgestelde vragen thuisbatterij.

Wat kost een thuisbatterij?

Een thuisbatterij kost gemiddeld tussen € 4.000 en € 10.000, exclusief btw maar inclusief installatie. Deze prijs varieert op basis van merk, type en capaciteit. Voor een precieze prijsopgave kun je het best een offerte aanvragen via bovenstaand formulier.

Hoe bepaal ik de juiste capaciteit voor mijn thuisbatterij?

De capaciteit van de thuisbatterij moet goed afgestemd zijn op de grootte van je zonnepaneleninstallatie om optimale opslag en gebruik te garanderen. Onze ervaren installateurs kunnen je helpen de juiste capaciteit te berekenen, zodat je batterij niet te klein of te groot is voor je energieproductie en -verbruik.

Wat is het rendement van een thuisbatterij?

Het rendement van een thuisbatterij ligt typisch tussen 70% en 95%, afhankelijk van het type batterij. Lithium-ion batterijen hebben bijvoorbeeld een hoger rendement van ongeveer 95%. Een hoger rendement betekent minder energieverlies tijdens het laden en ontladen, wat de efficiëntie van de batterij verhoogt.

Wat is de levensduur van een thuisbatterij?

De maximale levensduur van een thuisbatterij kan oplopen tot 20 jaar. De terugverdientijd varieert meestal tussen 10 en 14 jaar. Het kiezen van een kwalitatieve batterij is essentieel om een langere levensduur en hogere rentabiliteit te garanderen.

Wat gebeurt er met de salderingsregeling?
De salderingsregeling, waarbij je voor overtollige zonnestroom evenveel krijgt als wat je betaalt voor de stroom die je afneemt, blijft voorlopig gehandhaafd. De Nederlandse Eerste Kamer heeft een voorstel om deze regeling vanaf 2025 af te bouwen, weggestemd. Dit betekent dat je voorlopig kunt blijven salderen, maar veranderingen in de toekomst zijn mogelijk. Ook kunnen energieleveranciers extra kosten aanrekenen voor teruglevering, waardoor een thuisbatterij een veilige investering blijft voor de toekomst.