DC lader.

Met een DC snellader kan jij jouw elektrische auto razendsnel opladen.

De volgende generatie DC snelladers.

De volgende generatie DC snelladers belooft een opwindende evolutie in elektrisch laden met indrukwekkende snelheden en efficiëntie. Deze geavanceerde DC laders, zoals de Wallbox Supernova 60kW en 150kW, zullen elektrische voertuigen in recordtijd kunnen opladen, waardoor reizen met elektrische auto’s nog praktischer wordt. Met hun geavanceerde technologieën en hogere vermogens zullen deze DC snelladers een cruciale rol spelen in de verdere acceptatie van elektrische mobiliteit, waardoor gebruikers moeiteloos kunnen genieten van de voordelen van emissievrij rijden.

0 KM

in 7 minuten

0 kW

laadvermogen

0 X

sneller dan AC

De Wallbox supernova.

De Wallbox Supernova is een opwindende innovatie in de wereld van elektrisch laden. Deze goedkope, maar krachtige DC snellader biedt gebruikers de mogelijkheid om hun elektrische voertuigen snel op te laden zonder de bank te breken. Wat de Supernova echt bijzonder maakt, is zijn modulaire opbouw, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om de laadcapaciteit aan te passen aan hun specifieke behoeften. Hierdoor kunnen ze genieten van de voordelen van een betrouwbare DC lader die meegroeit met hun elektrische mobiliteitseisen, wat de Supernova tot een veelbelovende keuze maakt voor een breed scala aan EV-enthousiastelingen.

WAllbox Supernova Snellader Detail

Universele CCS2 stekker

De CCS2 stekker van de laadkabel op de Wallbox Supernova DC snellader is geschikt om alle elektrische auto's met snellaadfunctie razensnel op te laden.

LED op Supernova dc snellader

Razendsnel opladen

DC snelladers kunnen elektrische voertuigen veel sneller opladen dan AC-laders. Dit betekent dat je in korte tijd een aanzienlijke hoeveelheid bereik kunt toevoegen.

Toekomstbestendig

Met de groeiende acceptatie van elektrische voertuigen zullen DC snelladers waarschijnlijk een belangrijk onderdeel worden van het oplaadnetwerk, waardoor ze een investering in de toekomst zijn.

Snellader bij watt al vanaf 27.000.

Anders dan andere DC snelladers is de Supernova een zeer goedkope snellader. Zijn prijs doet niet onder aan de kwaliteit, het is misschien wel de meest intuïtieve DC lader op de markt. Ook het design kenmerkt de kwaliteit van de Wallbox Supernova, een ware blikvanger die het goed doet op ieder bedrijfsterrein.

Kenmerk

Wallbox Supernova
Andere DC-snelladers
Prijs
€27.000
€80.000
Past in huidig energiecontract
Eenvoudig uit te breiden
Levertijd incl. installatie
8 weken
6 maanden

Offerte aanvragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een snellader op jouw terrein.


Veelgestelde vragen.

Hoe werkt snelladen (DC laden)?

Er zijn verschillende soorten laadpalen beschikbaar voor het opladen van elektrische auto’s, namelijk AC en DC. Het is belangrijk om te begrijpen hoe deze laadpalen werken en welke voordelen ze bieden.

AC-laadpalen leveren wisselstroom (AC) aan een AC/DC-omvormer die zich in de elektrische auto bevindt. De stroom van het elektriciteitsnet, die altijd wisselstroom is, wordt via de laadpaal naar de omvormer gestuurd, die deze omzet in gelijkstroom om de accu van de auto op te laden.

Aan de andere kant zetten DC-laadpalen de wisselstroom zelf om voordat deze de auto ingaat. Deze laadpalen leveren rechtstreeks gelijkstroom (DC) aan de accu van de elektrische auto. Bij DC-laden bevindt de stroomomvormer zich buiten de auto, waardoor deze groter kan zijn. Door de stroom al omgezet te hebben in gelijkstroom voordat deze de auto bereikt, kan een hoger vermogen worden geleverd.

Dankzij deze laadtechniek kunnen snelladers vermogens leveren tot wel 350 kW. Dit maakt het mogelijk om een elektrische auto in slechts vijftien minuten volledig op te laden. Snelladers zijn daarom ideaal voor korte stops, zoals tijdens het reizen, en ze zijn ook uiterst handig voor wagenparken. Niet alleen passagiersauto’s, maar ook bussen en vrachtwagens kunnen profiteren van de voordelen van snelladen. Het snelle laadvermogen maakt het mogelijk om efficiënter gebruik te maken van elektrische voertuigen in verschillende toepassingen.

Welke laadsnelheid kan ik verwachten bij een snellader?

De laadsnelheid bij een snellader kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het vermogen van de lader en de mogelijkheden van de auto. Onze snelladers gaan tot 150kW waardoor de auto binnen enkele minuten 100 kilometer actieradius kan laden.

Welke laadkabel gebruikt een snellader?

De beschikbaarheid van snelladen voor elektrische auto’s vereist soms het gebruik van een andere stekker dan die wordt gebruikt voor AC-laden. In Europa worden momenteel twee verschillende standaarden voor DC-connectoren gebruikt, namelijk CCS en CHAdeMO (naast de Tesla Supercharger).

Het Combined Charging System (CCS) maakt het mogelijk om zowel AC- als DC-laden uit te voeren met dezelfde stekker. Daarentegen hebben elektrische auto’s met CHAdeMO een aparte connector voor AC-laden en kunnen ze niet sneller laden dan 50 kW.

Vanwege de beperkingen van CHAdeMo wordt CCS langzaam maar zeker de dominante standaard in Europa en Noord-Amerika, waardoor CHAdeMO geleidelijk aan het verdwijnen is op beide continenten.

Hoewel er nog steeds meer dan een half miljoen voertuigen met CHAdeMO-connectoren op de Europese wegen rijden, is recentelijk aangekondigd dat CCS2 de nieuwe standaard wordt in Europa.

Dit betekent dat het in de toekomst hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk zal zijn om een CCS-connector te hebben om snelladen mogelijk te maken, althans in Noord-Amerika en Europa. Het gebruik van CCS wordt steeds breder geaccepteerd en geïmplementeerd, wat ervoor zorgt dat er consistentie en interoperabiliteit is tussen verschillende snellaadnetwerken.

Zijn er specifieke vergunningen of toestemmingen nodig om een snellader te plaatsen op mijn bedrijfsterrein?

Er zijn geen vergunningen nodig voor het plaatsen van een snellader. Controleer wel voor de zekerheid of je voldoende netcapaciteit beschikbaar hebt.