Home > Artikelen

Artikelen

De energiesector is volop in beweging. En WATT? dus ook. Hier vind je innovaties en ontwikkelingen in de energie, nieuws over de campagne (bv. nieuwe lesmaterialen), leuke lessuggesties die inhaken op de actualiteit en nog veel meer.

 

07 maart 2018

Twee landen ruzie: veel Europese klokken van slag!

Ben je de laatste weken vaak nét te laat? Dat ligt misschien niet aan jou, maar aan de jarenlange ruzie die de landen Kosovo en Servië hebben. Die vechten ze helaas ook uit via het internationale hoogspanningsnet. Daardoor lopen veel van onze klokken achter!
27 februari 2018

In VR meekijken met monteurs

Net als WATT? vertelt netwerkbedrijf Alliander graag waarom de energiesector zulke goede mogelijkheden biedt. Maar we laten het nog liever zien. 
01 februari 2018

Nieuwe website WATT? live

De website www.watt.nl heeft sinds afgelopen week een nieuw jasje. Na maanden van hard werk aan de ontwikkeling en inhoud van de website, gingen we vorige week live! Op www.watt.nl kun je nog steeds terecht voor alle informatie die je nodig hebt over opleidingen en beroepen in de energiesector, excursies, gastlessen en lesmateriaal. 
04 september 2017

Hoogreemraadschap wint Sustainable Challenge

Met een verfrissend idee wint het team van Hoogheemraadschap van Delfland de Sustainable Business Challenge 2017. Dat maakte de jury bekend tijdens de finale waar de finalisten teams hun innovatieve ideeën presenteerden voor de duurzame businessvraagstukken.
04 september 2017

Vrieskou in het noorden

De Nederlandse stroomvoorziening is één van de meest betrouwbare ter wereld. Des te opmerkelijker is het knipperen van de lampen in een groot deel van Nederland tussen 3 en 7 januari 2016. Een zeldzaam weersverschijnsel, waarover u wellicht in uw lessen méér wilt uitleggen.